disease

כאב בטן מיד אחרי האוכל

מדוע מופיע כאב בטן מיד אחרי האוכל?

אופן השימוש:

מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה.
אופן השימוש באופן כללי:  קלטיב 1-2 כמוסות, 3 פעמים ביום, 15-30 דקות לפני הארוחה.
למידע נוסף ולהדרכה צרו קשר  03-5399000

 

כאב בטן מיד אחרי האוכל – יופיע עקב חולשה במערכת עיכול שיכולה להיגרם כתוצאה ממצבי לחץ, תרופות, הרגלי אכילה ותזונה לקויה. מזון לא מתפרק בצורה תקינה וגורם לתחושת כבדות ונפיחות בבטן. כאב בטן מאוכל הנגרם עקב הרגלי אכילה ותזונה לקויים עשוי להיגרם בשל של ארוחות גדולות וכבדות, אכילה מהירה, שתיית מים בבת אחת, אכילת מזון חריף, שמן או מתובל מדי, אכילת מזונות המגבירים גזים בבטן כמו ירקות מצליבים כדוגמת כרובית, ברוקולי וכרוב, קטניות כדוגמת חומוס, פול ועדשים, ממתקים מלאכותיים כדוגמת סורביטול, המגרה את מערכת העיכול, משקאות מוגזים, מוצרי חלב לרגישים ללקטוז או גלוטן (למי שרגיש). אם כאב הבטן מופיע לאחר צריכת מוצרי חלב או גלוטן יש לבדוק אם קיימת רגישות למוצרים הספציפיים הללו. *אם מדובר בקלקול קיבה כאב הבטן ילווה בנפיחות בבטן, גזים, שלשולים או גיהוקים.

כדי להקל על כאב בטן מומלץ לשתות חליטת צמחי מרפא כמו ג'ינג'ר, קמומיל, קינמון, מליסה, שורש שן ארי, נענע או שומר המשפרים פירוק וספיגה של המזון, מסייעים להפחתת גזים ומחזקים את מערכת העיכול ומקלים מאוד לאחר ארוחה כבדה, וכך גם מיצים טבעיים טריים ואורגניים מתרד ומלפפון או אננס המורידים נפיחות בבטן.

לקריאה נוספת: כאבי בטן, נפיחות בבטן, גזים בבטן, שלשול

שאלות נוספות בנושא: כאב בטן מיד אחרי האוכל