>
disease

כאבי בטן מה לא לאכול

כשיש כאבי בטן מה לא לאכול ואיך ניתן להקל על הכאבים?

אופן השימוש:

מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה.
אופן השימוש באופן כללי:  קלטיב 1-2 כמוסות, 3 פעמים ביום, 15-30 דקות לפני הארוחה.
למידע נוסף ולהדרכה צרו קשר  03-5399000

 

כאבי בטן מה לא לאכול – בזמן כאבי בטן מומלץ להימנע מאכילת ארוחות גדולות וכבדות, אכילה מהירה, שתיית מים בבת אחת ואכילת מזונות המגבירים גזים בבטן כמו ירקות מצליבים כדוגמת כרובית, ברוקולי וכרוב, קטניות כדוגמת חומוס, פול ועדשים, ממתקים מלאכותיים כדוגמת סורביטול, המגרה את מערכת העיכול, משקאות מוגזים, מוצרי חלב לרגישים ללקטוז או גלוטן (למי שרגיש). אם כאב הבטן מופיע לאחר צריכת מוצרי חלב או גלוטן יש לבדוק אם קיימת רגישות למוצרים הספציפיים הללו.

מומלץ להעדיף מזונות מלאים העשירים בסיבים תזונתיים כדוגמת שיבולת שועל, אורז מלא ולחם שיפון על פני מזונות מעובדים כמו קמח לבן וסוכרים. רצוי להוסיף לתזונה היומית פרוביוטיקה אשר משפרת את תנועתיות המעי.

כדי להקל על כאב בטן מומלץ לאכול ארוחות קטנות ולהקפיד על שתיית חליטות מצמחי מרפא כדוגמת ג'ינג'ר, קמומיל, קינמון, שורש שן ארי, נענע או זרעי שומר המשפרים פירוק וספיגה של המזון, מסייעים להפחתת גזים ומחזקים את מערכת העיכול ומקלים מאוד לאחר ארוחה כבדה, וכך גם מיצים טבעיים טריים ואורגניים מתרד ומלפפון או אננס המורידים נפיחות בבטן.

לקריאה נוספת: כאבי בטן, נפיחות בבטן, גזים בבטן

שאלות נוספות בנושא: כאבי בטן מה לא לאכול