>
disease

תזונה לחולי קוליטיס כיבית

מהי המלצת תזונה לחולי קוליטיס כיבית?

אופן השימוש:

מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה.
אופן השימוש באופן כללי: קלטיב – 1-2 כמוסות 3 פעמים ביום לפני הארוחה.
למידע נוסף ולהדרכה 03-5399000

תזונה לחולי קוליטיס כיבית – בזמן התקף קוליטיס מומלץ להתבסס על תזונה דלת סיבים על מנת שלא לגרום לגירוי במערכת העיכול.

יש להימנע מאכילת דגנים מלאים, קטניות, חלב ומוצריו, אלכוהול, משקאות מוגזים, גלוטן, אגוזים וזרעים, מזון חריף, בשר, אוכל מטוגן או מתובל מזונות מעובדים, שומן טרנס, קפאין, סוכרים וירקות ופירות טריים העשירים בסיבים תזונתיים. בנוסף יש להקפיד על אכילת מנות קטנות כל פעם ולא להעמיס על מערכת העיכול. הימנעות ממזון מן החי תסייע לגוף להחלים ממצבים דלקתיים.

מומלץ לאכול מזון קל לעיכול כמרק עוף צח, אורז לבן, פירה, עוף מבושל או דג, רצוי להעדיף מזון שעבר ערבול בבלנדר. מומלץ בזמן התקף קוליטיס להעדיף מזון נוזלי ומבושל (כדוגמת מרקים) וללא סיבים כדי לא להחמיר את ההתקף. בנוסף, ניתן לצרוך מיץ גזר מסונן. רצוי להתבסס על תזונה צמחית, אך כדי להימנע מריבוי סיבים תזונתיים יש להעדיף פירות וירקות מאודים או מבושלים.

לחולי קוליטיס שלא בזמן התקף מומלץ לאכול מגוון פירות וירקות טריים ומבושלים, דגנים מלאים וחלבונים מהצומח. מומלץ להימנע ממוצרי חלב וחיטה, מחלבונים מהחי, משקאות מוגזים, חריף, אלכוהול, קפאין, ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל וחומרים משמרים.

לקריאה נוספת: קוליטיס

שאלות נוספות בנושא: תזונה לחולי קוליטיס כיבית