כאבי בטן מה לא לאכול

הסבר מפורט על מחלות

כשיש כאבי בטן – מה לא לאכול? איך ניתן להקל על הכאבים? האם יש קשר בין גרפסים מסריחים ושלשולים?

אופן השימוש:

מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה.
אופן השימוש באופן כללי:  קלטיב 1-2 כמוסות, 3 פעמים ביום, 15-30 דקות לפני הארוחה.
למידע נוסף ולהדרכה צרו קשר  03-5399000

 

כאבי בטן – מה לא לאכול  בזמן כאבי בטן? מומלץ להימנע מאכילת ארוחות גדולות וכבדות, מאכילה מהירה, משתיית מים בבת אחת ומאכילת מזונות המגבירים גזים בבטן, כמו ירקות מצליבים כדוגמת: כרובית, ברוקולי וכרוב, קטניות כדוגמת חומוס, פול ועדשים, וממתקים מלאכותיים כדוגמת סורביטול, המגרה את מערכת העיכול. בנוסף, כדאי להימנע ממשקאות מוגזים, ממוצרי חלב לרגישים ללקטוז או גלוטן  למי שרגיש. אם כאב הבטן מופיע לאחר צריכת מוצרי חלב או גלוטן יש לבדוק אם קיימת רגישות למוצרים הספציפיים הללו.

מומלץ להעדיף מזונות מלאים העשירים בסיבים תזונתיים, כדוגמת שיבולת שועל, אורז מלא ולחם שיפון, על פני מזונות מעובדים כמו קמח לבן וסוכרים. רצוי להוסיף לתזונה היומית פרביוטיקה או פרוביוטיקה אשר משפרות את תנועתיות המעי.

כדי להקל על כאב בטן מומלץ לאכול ארוחות קטנות, ולהקפיד על שתיית חליטות מצמחי מרפא כדוגמת: ג'ינג'ר, קמומיל, קינמון, שורש שן ארי, נענע או זרעי שומר, המשפרים פירוק וספיגה של המזון, מסייעים להפחתת גזים, מחזקים את מערכת העיכול ומקלים מאוד לאחר ארוחה כבדה. כך גם מומלצים מיצים טבעיים טריים ואורגניים מתרד ומלפפון או אננס המורידים נפיחות בבטן.

גרפסים מסריחים, כאבי בטן וגזים מעידים בד"כ על חולשה במערכת העיכול ו/או על רגישות לרכיבי מזון מסוימים. כאבי הבטן נובעים מהימצאות גז במערכת העיכול. יש לאתר את המזון שגורם לכך ולהורידו.

לקריאה נוספת: כאבי בטן, נפיחות בבטן, גזים בבטן

שאלות נוספות בנושא: כאבי בטן מה לא לאכול

 

דילוג לתוכן