האם אכילת גריסים עשויה לגרום להיווצרות גזים? ומהן דרכי הטיפול? האם שינוי תזונה יכול לעזור לגזים? האם התזונה היא הגורם לגזים או לריח?
אופן השימוש:
מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה.
אופן השימוש באופן כללי: קלטיב – 1 כמוסה 3 פעמים ביום לפני הארוחה.
למידע נוסף ולהדרכה 03-5399000
גריסים וגזים – גריסים נחשבים לפחמימה היוצרת מעט מאוד אלרגיה, ובדרך כלל אינה גורמת לגזים. לאנשים הסובלים מגזים ונפיחות בבטן מומלץ להשרות את הגריסים למשך הלילה במים קרים ולסנן לפני הבישול.
להפחתת הריח והכמות של הגזים יש לשנות תזונה. במצב של שינוי תזונה תהיה רגיעה של פלורת המעי. מומלץ לאכול מאכלים כדוגמת תפוחי אדמה, בננות וארטישוק, שאמנם הם פחמימות, אבל הם "קלים" יותר לפירוק. מערכת העיכול מצליחה להתמודד עם מאכלים אלו בצורה שמפחיתה את כמות הגזים, אך שינוי תזונה אינו מספיק והינו רק פלסטר לבעיה עצמה, שיכולה להיגרם ממספר בעיות שונות במערכת העיכול.
תזונה נכונה יכולה להפחית את כמות הגזים ואת ריחם, אך במידה וסובלים מגזים בריח ביצה סרוחה, מומלץ לשנות את התזונה ולהימנע מהמאכלים הבאים: שעועית, כרובית, חומוס, חיטה, קולרבי וכו'. אמנם המוצרים עשירים בחלבון ועשירים בסיבים תזונתיים אבל מערכת העיכול לא מעכלת או סופגת אותם והם עוברים ישירות למעי הגס, שם חיידקי הפלורה מפרקים את הסיבים התזונתיים והחלבונים וכך גורמים לנפיחה עם ריח חריף (לא מחייב שיהיה ריח ספציפי).
לקריאה נוספת: גזים בבטן
שאלות נוספות בנושא: גריסים גזים
- גזים פנימיים
- כאבי בטן אצל פעוטות
- גזים שורפים
- כאבי בטן לאחר שימוש באנטיביוטיקה
- כאבי בטן ממושכים
- גזים כלואים בחזה
- שומר קוליטיס
- תה קמומיל כאבי בטן
- טיפות נגד גזים לתינוקות
- גזים כאבים בחזה
- כאבי בטן ואנטיביוטיקה
- גזים סיבים תזונתיים
- גזים אחרי לידה
- גזים גרפסים מסריחים
- גזים קשים
- גזים בבטן
- פלאפל גזים
- סרטן המעי הגס גזים
- גזים ובטן נפוחה
- כאבי בטן זנגביל