שלשולים וכאבי בטן

הסבר מפורט על מחלות

מה לעשות כשמופיעים שלשולים וכאבי בטן?

אופן השימוש:

מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה,

אופן השימוש באופן כללי: קלטיב – 1 כמוסה 3 פעמים ביום לפני הארוחה למידע נוסף ולהדרכה 03-5399000

שלשולים וכאבי בטן – כאבי בטן עשויים להיגרם עקב שלשולים. בכל מקרה של שלשול מומלץ להקפיד על שתיית נוזלים – וכן להוסיף למזון חיידקים פרוביוטיים. ישנם סוגי מזונות אשר ידועים כמדכאי שלשולים ביניהם – בננות, יוגורט פרוביוטי, אורז לבן יבש, שתיית המים שבושל בהם אורז, אכילת מרק כתום מדלעת, כמון, גזר ובצל או מרק זך, חומץ תפוחים ושתיית תה עם צמחי מרפא כמו נענע, ג׳ינג׳ר ולימון, קמומיל וקינמון ועוד.

כמו כן רצוי להימנע משתיית קפאין ואלכוהול, מצריכת מוצרי חלב (פרט ליוגורט פרוביוטי) וממזונות עתירי שומן ותיבול.

במידה ומדובר בשלשול כרוני הנמשך ליותר משלושה שבועות, במידה וחשים כאבים עזים באזור הבטן התחתונה, או שצבע הצואה השתנה וכן במידה וקיימים סימנים המעידים על התייבשות או שיש חום גבוה מעל 39 מעלות, מומלץ וכדאי לפנות לרופא מומחה. ייתכן ומדובר במחלה ויראלית, הרעלת קיבה, מחלה חיידקיית, מחלה פרזיטרית (כגון אמבות), מחלות מעי דלקתיות כמו קרוהן או קוליטיס, מעי רגיז, צליאק ואי סבילות ללקטוז.

לקריאה נוספת: שלשול, קרוהן, קוליטיס, מעי רגיז

שאלות נוספות בנושא: שלשולים וכאבי בטן

דילוג לתוכן