כיב קיבה ותזונה

הסבר מפורט על מחלות

האם יש קשר בין כיב קיבה ותזונה?

אופן השימוש:
מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה.
אופן השימוש באופן כללי: קלטיב – 1 כמוסה 3 פעמים ביום לפני הארוחה.

למידע נוסף ולהדרכה  03-5399000

כיב קיבה ותזונה – תזונה לא מאוזנת הכוללת ארוחות כבדות ומזונות שמגרים את רירית הקיבה כמו מזונות חריפים, מטוגנים, שומניים, חמוצים, שתיית אלכוהול, משקאות מוגזים, קפה או עישון, בהחלט יכולה לגרום למצב של כיב קיבה.

כאשר סובלים מכיב קיבה מומלץ להקפיד על תזונה מאוזנת  המורכבת ממזונות העשירים בסיבים וממזונות ריריים כמו דייסות, מרקים סמיכים ובננות. רצוי להרבות בשתיית מים, להימנע מארוחות כבדות לפני השינה, כמו גם ממזונות שמגרים את רירית הקיבה כמו מזונות חריפים, שומנים, חמוצים, שתיית אלכוהול, משקאות מוגזים, קפה או עישון.

ישנן מספר תרופות סבתא האפקטיביות במקרה של כיב קיבה. ניתן לשתות שמן זית, שמן אובלפיחה, מיץ מתפוחי אדמה טריים, מיץ כרוב או אלוורה. אכילת בננה מנטרלת את רמות החומציות בקיבה ומפחיתה דלקתיות. גם אכילת דבש מומלצת מאוד בשל השפעתו האנטי בקטריאלית המשפרת ריפוי פצעים. ניתן להשתמש בתפריט היומי בצמחים אנטי-דלקתיים ואנטי-חיידקים המשקמים את רירית הקיבה כמו כורכום, קינמון, שומר, אלוורה וקלנדולה.

לקריאה נוספת: אולקוס

שאלות נוספות בנושא: כיב קיבה ותזונה

דילוג לתוכן