איך לעצור שלשולים באופן טבעי? איזה מזונות מומלץ לאכול? האם מותר לאכול ביצה בזמן שלשול?
אופן השימוש:
מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה,
אופן השימוש באופן כללי: קלטיב – 1 כמוסה 3 פעמים ביום לפני הארוחה למידע נוסף ולהדרכה 03-5399000
איך לעצור שלשולים? ישנם סוגי מזונות אשר ידועים כמדכאי שלשולים, ביניהם – בננות, יוגורט פרוביוטי, אורז לבן , שתיית נוזלים מרובה, חומץ תפוחים, כמון, שתיית המים שבושל בהם אורז, אכילת מרק כתום (מדלעת, גזר ובצל), שתיית תה עם צמחי מרפא כמו נענע, כוסברה, ג׳ינג׳ר, לימון, קמומיל, קינמון ועוד.
בזמן שלשול רצוי להימנע מצריכת ירקות ופירות חיים ולהעדיפם מבושלים ומאודים. כמו כן, רצוי להימנע משתיית קפאין ואלכוהול, מצריכת מוצרי חלב (פרט ליוגורט פרוביוטי), ממזונות עתירי שומן ומתבלינים. מלח דווקא רצוי להשאיר בתפריט, על מנת שישמור על מאזן הנוזלים בגוף.
אז מה כן מומלץ לאכול בזמן שלשול?
- בננות – בננות מחזירות לגוף את האנרגיה שאבדה בזמן שלשול.
- אורז לבן – אורז מתעכל בקלות. העמילן שיש באורז עוזר למצק את הקיבה.
- צנימים – רצוי לאכול צנימים ללא תוספת של ממרח. הצנימים מתעכלים בקלות ואינם מכילים סיבים תזונתיים.
- ירקות מבושלים – מכילים ויטמינים ומינרלים ומחזקים את הגוף. הירקות המומלצים הם גזר, דלעת ותפוחי אדמה.
- תפוחי עץ מבושלים, מאודים או אפויים.
ביצה בזמן שלשול – שלשול מאופיין בכאבי בטן, עם או בלי עוויתות וצואה נוזלית, מספר פעמים רב. בימים הראשונים לשלשול עדיף לבסס את התזונה על נוזלים כדוגמת מים, מרק צח וחליטות תה ללא קפאין, עם עדיפות ברורה לצמחי מרפא כמו: נענע, כוסברה, קמומיל, קינמון ג׳ינג׳ר ולימון. בהדרגה ניתן להוסיף לתפריט ביצה קשה או חביתה ללא שמן, יוגורט פרוביוטי, צנימים, אורז לבן ובננות.
לקריאה נוספת: שלשול