שלשול עם ריר

על איזה רקע עשוי להופיע שלשול עם ריר? האם דייסת אורז מסייעת לשלשולים? האם שיבולת שועל מקלה על שלשול? איזה מזונות מומלץ לאכול?

אופן השימוש:

מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה,

אופן השימוש באופן כללי: קלטיב – 1 כמוסה 3 פעמים ביום לפני הארוחה למידע נוסף ולהדרכה 03-5399000

שלשול עם ריר – מופיע כאשר יש חשד לנוכחות חיידק בקיבה.
דייסת אורז מסייעת לשלשול. דייסה מאורז לבן עדיפה במקרי שלשול על פני דייסת שיבולת שועל , ובתנאי שתהיה על בסיס מים, או על בסיס חלב קוקוס, ולא על בסיס חלב. אורז לבן מבושל ונקי מתבלינים מסייע במניעת הרעב, אינו מכביד על מערכת העיכול ותורם לתחושת שובע. במקרים של שלשול, יש להוסיף לאורז מעט מלח וניתן להוסיף גם קינמון העוזר לדיכוי שלשול.
בשיבולת שועל יש סיבים תזונתיים שגורמים לספיחת הנוזלים במעיים ולריכוך הצואה. כמו כן, שיבולת שועל מסייעת לתנועת מעיים תקינה, גורמת למערכת העיכול לעבוד בצורה סדירה ומסייעת במניעת עצירות או שלשול. החלק האכיל בשיבולת שועל הוא הזרעים שלה, ומהם מכינים את הדייסה.
במקור גרגרי שיבולת השועל שלמים וקשים, אך ניתן לקנותם גם בצורות נוספות: שיבולת שועל חתוכה וקשה, שיבולת שועל רכה יותר שעוברת אידוי והשטחה, או שיבולת שועל אינסטנט שהיא מהירת הכנה. שיבולת שועל אינסטנט היא שיבולת שועל רכה שעברה תהליך בישול ו/או אידוי נוסף ועובדה לצורת שבבים. יש הממליצים על שיבולת שועל בשל שלל הוויטמינים והמינרלים שהיא מכילה, ואף טוענים שהיא מסייעת להורדת כולסטרול ולמיגוון מחלות נוספות.
בזמן שלשול רצוי להימנע מצריכת ירקות ופירות חיים ולהעדיפם מבושלים ומאודים. כמו כן, רצוי להימנע משתיית קפאין ואלכוהול, מצריכת מוצרי חלב (פרט ליוגורט פרוביוטי), ממזונות עתירי שומן ומתבלינים. מלח דווקא רצוי להשאיר בתפריט, על מנת שישמור על מאזן הנוזלים בגוף.

לקריאה נוספת: שלשול

שאלות נוספות בנושא: שלשול עם ריר