כאב בטן טיפול תזונה

איך ניתן לטפל בכאב בטן באמצעות תזונה?

אופן השימוש:

מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה.
אופן השימוש באופן כללי:  קלטיב 1-2 כמוסות, 3 פעמים ביום, 15-30 דקות לפני הארוחה.
למידע נוסף ולהדרכה צרו קשר  03-5399000

 

כאב בטן טיפול תזונה – כדי להקל על כאב בטן מומלץ לשתות חליטות מצמחי מרפא כדוגמת ג'ינג'ר, קמומיל, קינמון, שורש שן ארי, נענע או זרעי שומר המשפרים פירוק וספיגה של המזון, מסייעים להפחתת גזים ומחזקים את מערכת העיכול ומקלים מאוד לאחר ארוחה כבדה, וכך גם מיצים טבעיים טריים ואורגניים מתרד ומלפפון או אננס המורידים נפיחות בבטן. למניעת כאבי בטן מומלץ להעשיר את התזונה בנבטים אשר מספקים אנזימים, מינרלים וויטמינים, להתבסס על מזון טרי ולהקפיד על ארוחות קטנות וקלות ולהוסיף לתזונה היומית פרוביוטיקה אשר משפרת את תנועתיות המעי.

כאשר כואבת הבטן מומלץ להימנע מאכילת ארוחות גדולות ומזון מטוגן או שמן, משתיה תוך כדי ארוחות ושתייה מהירה מדי. בנוסף, רצוי להימנע מאכילת מזונות המגבירים גזים בבטן כמו ירקות מצליבים כדוגמת כרובית, ברוקולי וכרוב, קטניות כדוגמת חומוס, פול ועדשים, ממתקים מלאכותיים כדוגמת סורביטול, המגרה את מערכת העיכול, משקאות מוגזים, מוצרי חלב לרגישים ללקטוז או גלוטן (למי שרגיש). אם כאב הבטן מופיע לאחר צריכת מוצרי חלב או גלוטן יש לבדוק אם קיימת רגישות למוצרים הספציפיים הללו. מומלץ להעדיף מזונות מלאים העשירים בסיבים תזונתיים כדוגמת שיבולת שועל, אורז מלא ולחם שיפון על פני מזונות מעובדים כמו קמח לבן וסוכרים.

לקריאה נוספת: כאבי בטן

שאלות נוספות בנושא: כאב בטן טיפול תזונה

 

דילוג לתוכן