קוליטיס תזונה

הסבר מפורט על מחלות

אילו שינויי תזונה מומלץ לאמץ עם התפרצות קוליטיס?

אופן השימוש:

מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה.
אופן השימוש באופן כללי: קלטיב – 1-2 כמוסות 3 פעמים ביום לפני הארוחה.
למידע נוסף ולהדרכה 03-5399000

קוליטיס תזונה – בזמן התקף קוליטיס מומלץ להתבסס על תזונה דלת סיבים על מנת שלא לגרום לגירוי במערכת העיכול.

יש להימנע מאכילת דגנים מלאים, קטניות, חלב ומוצריו, אלכוהול, משקאות מוגזים, גלוטן, אגוזים וזרעים, בשר אדום, מזון חריף, אוכל מטוגן או מתובל מזונות מעובדים, שומן טרנס, קפאין, סוכרים וירקות ופירות טריים העשירים בסיבים תזונתיים. בנוסף יש להקפיד על אכילת מנות קטנות כל פעם ולא להעמיס על מערכת העיכול.

בזמן התקף קוליטיס מומלץ להתבסס על מזון קל לעיכול כמו אורז לבן, מרק עוף צח, שומר, חליטת שומר, קמומיל או נענע, בהמשך ניתן להוסיף ירקות ופירות (רצוי מבושלים כמו תפוחי אדמה – פירה, בטטה וגזר) ,חלבונים מהצומח ודגי ים צפוני אשר עשירים באומגה 3. רצוי להעדיף מזון שעבר ערבול בבלנדר. מומלץ בזמן התקף קוליטיס להעדיף מזון נוזלי ומבושל (כדוגמת מרקים) וללא סיבים כדי לא להחמיר את ההתקף. בנוסף, ניתן לצרוך מיץ גזר מסונן. רצוי להתבסס על תזונה צמחית, אך כדי להימנע מריבוי סיבים תזונתיים יש להעדיף פירות וירקות מאודים או מבושלים.

לחולי קוליטיס שלא בזמן התקף מומלץ לאכול מגוון פירות וירקות טריים ומבושלים, דגנים מלאים וחלבונים מהצומח. מומלץ להימנע ממוצרי חלב וחיטה, מחלבונים מהחי, ממתיקים מלאכותיים, קפאין, אלכוהול, צבעי מאכל וחומרים משמרים.

לקריאה נוספת: קוליטיס

שאלות נוספות בנושא: קוליטיס תזונה

דילוג לתוכן