גזים כלואים בחזה

הסבר מפורט על מחלות

איך ניתן לשחרר גזים כלואים בחזה? מה הם גזים כלואים?
כיצד להמנע מגזים? האם סוגי תבלינים יכולים לסייע לגזים?

אופן השימוש:

מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה.
אופן השימוש באופן כללי: קלטיב – 1 כמוסה 3 פעמים ביום לפני הארוחה.
למידע נוסף ולהדרכה 03-5399000

גזים כלואים בחזה – גזים כלואים במערכת העיכול יכולים לגרום לחץ רב, עד כדי קוצר נשימה ולחץ בחזה. עיסוי באזור הבטן והחזה יכול להקל על גזים כלואים בחזה ובבטן. גם תה מנטה או חומץ תפוחים מעורבב במים פושרים יכולים לטפל בבעיה.
תוך כדי הפעילות של מערכת העיכול, שעובדת ללא הפסק בכל שעות היממה, מצטברים במערכת העיכול גזים אשר משתחררים בצורתם הטבעית, או נספגים בדם ומופרשים דרך דרכי הנשימה שלנו מהגוף, בצורת שיהוקים (גרפסים) וגיהוקים. גזים כלואים אלו גזים שלא מצליחים להשתחרר מהגוף בצורתם הטבעית ומצטברים בכל מיני מקומות שונות בגוף. הגזים שכלואים בבטן לוחצים על דפנות הקיבה המלאה במזונות שעדין לא התעכלו. המזונות מפרישים גזים שמצטברים ומתעצמים במערכת העיכול וגורמים לכאב בבטן, במעיים ואף בוושט.

הימנעות מגזים: אז מה ניתן לעשות כדי להימנע מגזים במערכת העיכול?

  • איזון פלורת המעיים – איזן הפלורה במעיים חשוב ביותר. כאשר כמות החיידקים הטובים בקיבה אינה מספקת, מערכת העיכול אינה מעכלת טוב את המזון, דבר שגורם לאי נוחות בקיבה. איזון חיידקי המעיים הטובים יסייע לעיכול תקין
  • נשימה – יש לנשום בצורה סדירה כדי לא להכניס למערכת העיכול יותר מידי אויר.
  • דיבור- להימנע מדיבור בזמן הארוחה.
  • תזונה – להימנע ממזונות רגישים. לדוגמה: משקאות מוגזים, משקאות אלכוהוליים, מוצרי חלב, מאכלים עתירי שומן, מזונות מתובלים, מאכלים עתירי סיבים (למרות שהקטניות נחשבות למזון מאד בריא, יש אנשים שאינם מעכלים אותן), קטניות, ירקות ממשפחת המצליבים (ברוקולי, כרובית, כרוב), פירות (אפרסק, בננות).
  • לאכול ארוחות קטנות.
  • ללעוס היטב את המזון לפני הבליעה.
  • מומלץ לבדוק רגישות לגלוטן ולמוצרי חלב – אם תופעת הגזים מתקיימת אחרי אכילת מוצרי חלב או בצקים, כדאי לבדוק אם יש רגישות למוצרים אלו.

תבלינים אכן עוזרים לסייע במניעת גזים במערכת העיכול. ניתן לשתות חליטות קמומיל, קימל, שומר וקינמון.

לקריאה נוספת: גזים בבטן

שאלות נוספות בנושא: גזים כלואים בחזה

דילוג לתוכן