כאבי בטן לאחר אכילת חריף

הסבר מפורט על מחלות

מדוע מופיעים כאבי בטן לאחר אכילת חריף?

אופן השימוש:

מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה.
אופן השימוש באופן כללי:  קלטיב 1-2 כמוסות, 3 פעמים ביום, 15-30 דקות לפני הארוחה.
למידע נוסף ולהדרכה צרו קשר  03-5399000

 

מדוע מופיעים כאבי בטן לאחר אכילת חריף? איך להעביר את כאבי הבטן לאחר אכילת חריף? האם מומלץ לאכול חריף בזמן הריון? האם כדאי לאכול חריף בזמן הנקה?

כאבי בטן לאחר אכילת חריף – כאבי בטן המופיעים בעקבות אכילת אוכל חריף עלולים להתעורר במקרים שיש קיבה רגישה או מכימיקלים כמו קפסאיצין (הנמצא בצ׳ילי) אשר גורם לגירוי רירית הקיבה מה שיבוא לידי ביטוי בכאבי בטן ובאי נוחות זמנית.

כאבי בטן לאחר אכילת חריף יכולים להופיע גם על רקע פצע קיים בקיבה (אולקוס). אכילת חריף מגרה פצע בקיבה ויכולה לגרום לדלקת או אף לדימום. במידה וכאבי הבטן מלווים בגזים, נפיחות בבטן וגיהוקים ייתכן בכלל שמדובר בקלקול קיבה.

ישנם כמה סוגי מאכלים שמעבירים את תחו שת החריפות:

  • מוצרי חלב: החלב מנטרל את תרכובת הקפסאיצין שנצמד ללשון וישטוף אותם במורד הגרון. מוצרי חלב שמומלץ לאכול: חלב מלא, שמנת, יוגורט, חמאה וגבינות.
  • אלכוהול: משקאות בעלי 30% אלכוהול יעזרו לנטרל את החריפות במהירות וגם יעזרו לפה להתאושש במהירות.
    מומלץ: וודקה, וויסקי, ערק או טקילה.
  • שמנים: טיפות קטנות של שמן זית בכוס מים או חתיכת לחם ספוגה בשמן יעצור את הכאב שאנו מרגישים בפה.
    ממומלץ: שמן זית, שמן קנולה, מיונז, חמאת בוטנים.
  • עמילן: עמילן מתפקד כמו מטלית ניקוי שסופגת את הקפסאיצין ומונעת מכאב החריפות להחמיר.
    מומלץ: תופ'א, בננות, אורז, לחם.

האם ממולץ לאכול חריף בהריון? יש הטוענים שחריף מזרז את תהליך הלידה אולם דבר זה לא הוכח.

מזונות רבים, כמו אכילת אוכל חריף, משנים את ריח החלב ואת טעמו אכילתם לא בהכרח יוצרת בעיה אצל תינוק יונק.

לקריאה נוספת: כאבי בטן, נפיחות בבטן, גזים בבטן, אולקוס

שאלות נוספות בנושא: כאבי בטן לאחר אכילת חריף

דילוג לתוכן