מדוע מופיע כאב בטן מיד אחרי האוכל? כיצד ניתן להקל על כאבי בטן שלאחר הארוחה? ממה נובעות הקאות לאחר האוכל? מה כדאי לאכול לאחר בחילות והקאות וממה להימנע?
אופן השימוש:
מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה.
אופן השימוש באופן כללי: קלטיב 1-2 כמוסות, 3 פעמים ביום, 15-30 דקות לפני הארוחה.
למידע נוסף ולהדרכה צרו קשר 03-5399000
כאב בטן מיד אחרי האוכל – ארוחה כבדה מעמיסה על מערכת העיכול ונדרשת חומציות גבוהה בכדי לפרק את המזון. כאשר שותים מים, מרק או שתייה קלה החומציות בקיבה יורדת והקיבה מתקשה מאוד לבצע את עבודתה.
כאב בטן יופיע עקב חולשה במערכת העיכול שיכולה להיגרם כתוצאה ממצבי לחץ, תרופות, הרגלי אכילה ותזונה לקויה. המזון לא מתפרק בצורה תקינה וגורם לתחושת כבדות ונפיחות בבטן. כאב בטן הנגרם עקב הרגלי אכילה ותזונה לקויים עשוי להיגרם בשל ארוחות גדולות וכבדות, אכילה מהירה, שתיית מים בבת אחת, אכילת מזון חריף, שמן או מתובל מדי, אכילת מזונות המגבירים גזים בבטן כמו ירקות מצליבים כדוגמת כרובית, ברוקולי וכרוב, קטניות כדוגמת חומוס, פול ועדשים, ממתקים מלאכותיים כדוגמת סורביטול, המגרה את מערכת העיכול, משקאות מוגזים, מוצרי חלב ל(רגישים ללקטוז או גלוטן(. אם כאב הבטן מופיע לאחר צריכת מוצרי חלב או גלוטן יש לבדוק אם קיימת רגישות למוצרים הספציפיים הללו.
להבדיל, אם מדובר בקלקול קיבה, כאב הבטן ילווה בנפיחות בבטן, גזים, שלשולים או גיהוקים.
כדי להקל על כאב בטן שמופיע לאחר האוכל, מומלץ לפני האוכל לשתות חליטת צמחי מרפא, כמו ג'ינג'ר, קמומיל, קינמון, מליסה, שורש שן ארי, נענע או שומר המשפרים פירוק וספיגה של המזון, מסייעים להפחתת גזים, מחזקים את מערכת העיכול ומקלים מאוד לאחר ארוחה כבדה. כך גם מיצים טבעיים טריים ואורגניים מתרד ומלפפון, או אננס, המורידים נפיחות בבטן. כדאי להפחית את כמויות האוכל בזמן הארוחה בכדי להקל על הקיבה, ולאכול לאט כדי לתת למערכת העיכול זמן לפרק את המזון. כמו כן, מומלץ להימנע משתייה בזמן הארוחה.
הקאות לאחר האוכל יכולות לרמוז על מספר סיבות:
- במידה וההקאה מופיעה מיד לאחר הארוחה קיימת אפשרות שיש דלקת בקיבה, או כיב קיבה, או אפילו בולימיה.
- במידה וההקאה מופיעה כשעה לאחר הארוחה ישנה אפשרות שקיימת חסימה במעיים.
התזונה המומלצת לאחר הקאות או בחילות:
- מזונות עשירים בחלבון ודלים בשומן. לדוגמה: עוף ללא עור, הודו, ביצים, קטניות, יוגורט ומוצרי חלב עד 5% שומן.
- מזונות עשירים באשלגן ומגנזיום.
- מזונות יבשים: צנימים, קרקרים, פריכיות אורז, תפוח אדמה, בייגלה או אורז.
- שתייה: תה צמחים, קוביות קרח, או מיץ תפוחים. הקאה גורמת לאיבוד נוזלים, ולכן חשוב להקפיד על שתייה.
התזונה שאינה מומלצת בזמן הקאות או בחילות:
- להימנע ממזונות מטוגנים וממזונות שמנים כמו חמאה, שמנת, מרגרינה.
להימנע ממשקאות מוגזים
לקריאה נוספת: כאבי בטן, נפיחות בבטן, גזים בבטן, שלשול
שאלות נוספות בנושא: כאב בטן מיד אחרי האוכל
- קוליטיס חום
- כאבי בטן לאחר ארוחה
- כאב בבטן שמאל
- כאבי בטן קרוהן
- תה נגד כאבי בטן
- כאב בטן מאפרסמון
- נפיחות בבטן מחזור
- שפעת החזירים
- מחלת הנשיקה תופעות לוואי
- כיב קיבה סימפטומים
- כאבי בטן לקטוז
- מעי רגיז – לקטוז
- בחילות עקב לחץ
- כאבי בטן ומצב נפשי
- בעיות נפיחות בבטן
- כאבי בטן אפיגסטרים
- כאבי בטן שלשולים
- תופעות של כיב קיבה
- כאב בטן לאחר אכילה
- כאב בטן מאכילת חריף
- מרגיש נפיחות בבטן
- דרכים להוריד נפיחות בבטן
- כיב קיבה גזים
- כיב קיבה תסמינים
- נפיחות בבטן אחרי אוביטרל
- כאבי בטן מאגוזים
- מוצרי חלב כאבי בטן
- נפיחות בבטן וכאבים
- כאב בטן אנטיביוטיקה
- איך להקל על נפיחות בבטן
- איך לשחרר נפיחות בבטן
- כאבי בטן לאחר אכילת חריף
- כאב בטן לאחר שתיית חלב
- נפיחות בבטן קנדידה
- נפיחות בבטן מחלב
- כאב בטן מאנטיביוטיקה
- בחילה נפשית
- נפיחות בבטן העליונה אחרי האוכל
- דיאטה להורדת נפיחות בבטן
- כאבי בטן טיפול תה
- גזים גרפסים מסריחים
- גזים פתרון טבעי
- גזים כאבים
- גזים סחרחורות
- עדשים – מעי רגיז
- חליטה נגד גזים
- כאבי בטן מה אוכלים
- נגד גזים טבעי
- שומר קוליטיס
- נפיחות בבטן ילדים
- כאבי בטן מחלב
- גזים חזקים בבטן
- סיבים תזונתיים קוליטיס
- זרעי פשתן גזים
- כאבי בטן סיבות
- כאב בטן לאחר שתיית חלב
- לחם לחולי קוליטיס
- אפונה גזים
- גזים מהפות
- מה מוריד נפיחות בבטן
- מוצרי חלב כאבי בטן
- קוליטיס עצירות
- קוליטיס ופעילות גופנית
- דלקת המעי הגס קוליטיס
- שלשול שקוף
- חרדה בחילה
- מאכלים נגד שלשול
- קוליטיס מה זה
- שלשול שחור
- חיסון שפעת
- בריאות נפיחות בבטן
- עצירות אחרי שלשול
- כאב בטן מחלב
- שלשול זיעה קרה
- שלשול צהוב עם ריר
- בעיות נפיחות בבטן
- שפעת החזירים סימנים
- תרופה נגד שלשול
- כדור נגד שלשול
- שלשול צהוב