כאבי בטן טחול מוגדל

האם כאב בטן עליונה בצד שמאל עשוי להעיד על טחול מוגדל? מדוע מופיעים כאבי בטן לאחר שתיית אלכוהול ? מדוע נגרם כאב בטן מאנטיביוטיקה?

אופן השימוש:

מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה.
אופן השימוש באופן כללי:  קלטיב 1-2 כמוסות, 3 פעמים ביום, 15-30 דקות לפני הארוחה.
למידע נוסף ולהדרכה צרו קשר  03-5399000

 

כאבי בטן – טחול מוגדל , מה הקשר ביניהם? כאשר מופיע כאב בבטן העליונה בצד שמאל, זה עשוי בהחלט להעיד על בעיה באיברים הממוקמים באזור זה של הבטן, כמו : טחול, קיבה, מעי גס או לבלב. לרוב , באזור בטן עליונה מצד שמאל אין כאבים, ולכן כאשר מופיע כאב, יש לתת על כך את הדעת.

כאבי בטן שמופיעים  לאחר שתיית אלכוהול נגרמים בגלל האתנול שתפקידו בין היתר להאיץ את תהליך העיכול, הגורם לכך שהמים לא מספיקים להתעכל בגופנו ויוצאים בצואה. השילוב בין הפחמימות לבין העיכול המהיר שנגרם מהאתנול, גורם לכך שהרבה פחמימות מגיעות למעיים לפני שהספיקו להתעכל, וזה גורם לגזים, נפיחות ותחושת אי נוחות.  כאבי בטן לאחר שתיית אלכוהול היא תופעה מוכרת שיכולה להתלוות לתופעות לוואי נוספות כמו בחילות והקאות. כאבי בטן לאחר שתיית אלכוהול יכולים להופיע עקב צריכה מוגזמת של אלכוהול, או בגין ערבוב סוגים שונים של אלכוהול. אם מופיעים כאבי בטן לא סבירים רצוי לבדוק רגישות או אלרגיה לאלכוהול. במקרים אלו של כאבי בטן חזקים כדאי לשלול קיום של כיב קיבה (אולקוס) או כיב בתריסריון, ע"י שתיית מים בלגימות קטנות כל 15 דקות, כדי להשיב את הנוזלים לגוף, ואף לנסות לאכול מנה קטנה של מזון קל, כמו צנים או בננה.

כאב בטן מאנטיביוטיקה – הוא תופעת לוואי נפוצה של נטילת אנטיביוטיקה. לאנטיביוטיקה השפעה על פעילות המעיים, וכמו שהיא הורגת את החיידקים הרעים בגוף וכך מטפלת בבעיה אשר לשמה היא נלקחת, היא גם מחסלת את החיידקים הטובים כמו אלה היושבים במעיים, ועל כן נגרמים גזים, נפיחות בבטן, כאבי בטן ואף  שלשול.

על מנת לנסות להפחית את השפעת האנטיביוטיקה על מערכת העיכול בזמן נטילתה, מומלץ לציית להוראות – באם רצוי ליטול על בטן ריקה או בזמן ארוחה, תלוי בסוג האנטיביוטיקה. כדי לטפל בכאבי הבטן הנגרמים מאנטיביוטיקה מומלץ לקחת פרביוטיקה – מזון טבעי לחיידקי המעיים המאפשר להם לשגשג בכמות נכונה ומאוזנת, לאזן את פלורת המעיים ולשקם את מערכת העיכול. ניתן גם לקחת פרוביוטיקה, או להוסיף למזון חיידקים פרוביוטיים לאיזון פלורת המעיים, הנמצאים במזונות כמו יוגורט פרוביוטי. יש להגביל את הצריכה לגביע או שניים ביום ולהיצמד ליוגורט טבעי ללא טעמים או סוכרים, כמו יוגורט יווני.

לקריאה נוספת: כאבי בטן

שאלות נוספות בנושא: כאבי בטן טחול מוגדל