קרוהן תסמינים

מה זה קרוהן? מהם תסמינים של קרוהן? מה מומלץ לאכול כאשר חולים בקרוהן? מאיזה מאכלים עדיף להימנע? אילו סיבוכים עלולים להיות?

אופן השימוש:

מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה.
אופן השימוש באופן כללי: קלטיב – 1-2 כמוסות 3 פעמים ביום לפני הארוחה .
למידע נוסף ולהדרכה 03-5399000

קרוהן הינה דלקת שפוגעת ברירית של מערכת העיכול, המתחילה בחלל הפה ונמשכת עד פי הטבעת. מערכת העיכול מפרישה חומרים שיוצרים דלקת הפוגעת ברירית המעיים. קרוהן הינה מחלה אוטואימונית שבה הגוף תוקף את עצמו. לעיתים הסיבה למחלת הקרוהן הינה גנטית והיא נמשכת כל החיים. ישנם חולים שהמחלה רדומה אצלם ולעיתים נדירות סובלים מהתפרצות המחלה, ויש חולים שהמחלה פעילה אצלם באופן רציף.

קרוהן תסמינים – התסמינים המוקדמים הנפוצים ביותר במחלת קרוהן כוללים:

  • רגישות בבטן.
  • כאבי בטן.
  • שלשול כרוני.
  • התכווצויות בבטן.
  • חום.
  • איבוד תיאבון.
  • ירידה במשקל.
  • ירידה של רמת ההמוגלובין, הברזל, וויטמין B-12 בדם.
  • שלשולועצירות לסירוגין.
  • דימום.

התזונה המומלצת כאשר חולים בקרוהן – לצרוך מזון מאודה או אפוי, להעדיף אוכל בתיבול עדין מאוד, ולהקפיד על שתיית מים רבה למניעת התייבשות. מומלץ לשתות גם חליטות שונות.
רצוי להפחית אכילת מזון מבושל, ולהימנע ממאכלים עתירי שומן, מאוכל מטוגן, מאוכל מתובל או חריף, ומשתיית משקאות מוגזים.
הסיבוכים העלולים להיווצר מקרוהן: אוסטאופורוזיס, אבנים בכליות, פגיעה באיברים שונים כמו במפרקים, בעור, דרכי מרה.
חשוב לציין שלא כל חולה קרוהן יסבול מסיבוכים אלו.

לקריאה נוספת: קרוהן, כאבי בטן, עצירות, שלשול

שאלות נוספות בנושא קרוהן תסמינים