כאב בטן מאנטיביוטיקה

מדוע נגרם כאב בטן מאנטיביוטיקה?כיצד ניתן להקטין נזקים בגוף לאחר נטילת אנטיביוטיקה? האם ניתן ליטול אנטיביוטיקה על בטן ריקה? כיצד משפיעה שתיית אלכוהול בזמן נטילת אנטיביוטיקה?

אופן השימוש:

מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה.
אופן השימוש באופן כללי:  קלטיב 1-2 כמוסות, 3 פעמים ביום, 15-30 דקות לפני הארוחה.
למידע נוסף ולהדרכה צרו קשר  03-5399000

 

כאב בטן מאנטיביוטיקה – הוא תופעת לוואי נפוצה של נטילת אנטיביוטיקה. לאנטיביוטיקה השפעה  רבה על פעילות המעיים. מצד אחד, האנטיביוטיקה הורגת את החיידקים הרעים בגוף, וכך היא מטפלת בבעיה אשר לשמה היא נלקחת; מצד שני, האנטיביוטיקה מחסלת גם את החיידקים הטובים, כדוגמת החיידקים היושבים במעיים. על כן, פעמים רבות לאחר נטילת אנטיביוטיקה, אנו סובלים מגזים, נפיחות בבטן, כאבי בטן ואף שלשול.

על מנת לנסות להפחית את השפעת האנטיביוטיקה על מערכת העיכול, מומלץ בעת נטילת האנטיביוטיקה לציית להוראות הרופא או חברת התרופות, וליטול את האנטיביוטיקה על בטן ריקה, לפני הארוחה  או בזמן הארוחה (בהתאם לסוג האנטיביוטיקה). כדי לטפל בכאבי הבטן הנגרמים מאנטיביוטיק, או אם אפשר למנוע אותם, מומלץ לקחת פרוביוטיקה, או להוסיף למזון חיידקים פרוביוטיים לאיזון פלורת המעיים, הנמצאים במזונות כמו יוגורט פרוביוטי. יש להגביל את הצריכה לגביע או שניים ביום ולהיצמד ליוגורט טבעי ללא טעמים או סוכרים, כדוגמת יוגורט יווני.

*אם כאב הבטן חמור או מתמשך יש לדווח לרופא המטפל, וזה יבדוק את כדאיות המשך הטיפול ו/או החלפת סוג האנטיביוטיקה.

ניתן להקטין את הנזקים בגוף לאחר נטילת אנטיביוטיקה:

  • לאכול ככל האפשר ירקות ופירות המכילים כמות גדולה של נוגדי חימצון, כמו: עלים ירוקים, אגוזים וחמוציות.
  • להקפיד לאכול מאכלים עם ברזל.
  • למלא את מלאי הויטמים מקבוצתB  כדוגמת: אפונה, אורז מלא, אגוזים, שקדים וקינואה.

נטילת אנטיביוטיקה על קיבה ריקה אינה מומלצת. כאשר יש מזון בקיבה ההשפעה של התרופה יעילה יותר.
שתיית אלכוהול בזמן נטילת אנטיביוטיקה מעככת את מהירות ההתאוששות מהמחלה וגורמת להקאות ולסחרחורות.

לקריאה נוספת: כאבי בטן, נפיחות בבטן, גזים בבטן, שלשול

שאלות נוספות בנושא: כאב בטן מאנטיביוטיקה

 

דילוג לתוכן