ארטישוק ירושלמי גזים

הסבר מפורט על מחלות

האם ארטישוק ירושלמי עושה גזים? מהם המזונות המעודדים גזים המערכת העיכול? כיצד נמנע גזים? האם יש תרופות סבתא לגזים?

אופן השימוש:

מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה.
אופן השימוש באופן כללי: קלטיב – 1 כמוסה 3 פעמים ביום לפני הארוחה.
למידע נוסף ולהדרכה 03-5399000

ארטישוק ירושלמי גזים – ארטישוק ירושלמי גורם להמון גזים, אפילו יותר משעועית. לאדם שלא רגיל לאכול ארטישוק ירושלמי מומלץ לאכול בהדרגה שימוש בהדרגה.

המזונות שמעודדים גזים הינם:

  • קטניות כמו: שעועית, אפונה, חומוס, פול. מומלץ להחליף את מי ההשריה כמה פעמים למניעת גזים, ולהשרות לפחות ל-12 שעות. רצוי לסנן את הקטניות ולהרתיח אותן במים נקיים. לסנן שוב ורק אחר כך לבשל אותן.
  • ירקות ממשפחת המצליבים, כמו בצל, תפוח-אדמה, צנון, קולרבי, כרוב, כרובית וגם ארטישוק וארטישוק ירושלמי שעלול לגרום לגזים לבעלי קיבה חלשה.
  • לחמים שונים שמכילים סובין או חיטה מלאה.
  • שתיה מוגזת של מיצים, קולה ובירה. רצוי להימנע גם מקפה ויין.
  • מומלץ להפחית את מוצרי החלב המכילים כמות גדולה של לקטוז, כמו גבינה לבנה. עדיפות לגבינות קשות, שמכילות פחות לקטוז.

נמנע מגזים בדרכים הבאות: ללעוס היטב את האוכל, לשתות נוזלים ולאט , להימנע משתיית משקאות מוגזים, להימנע מלעיסת מסטיק, לאכול ארוחות קטנות, להימנע מאכילת מזונות שגורמים לגזים  כפי שציינו.

תרופות סבתא לגזים: לשתות  הרבה חליטות  של ג'ינג'ר או זרעי שומר

לקריאה נוספת: גזים בבטן

שאלות נוספות בנושא: ארטישוק ירושלמי גזים

דילוג לתוכן