האם ארטישוק ירושלמי עושה גזים? מהם המזונות המעודדים גזים המערכת העיכול? כיצד נמנע גזים? האם יש תרופות סבתא לגזים?
אופן השימוש:
מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה.
אופן השימוש באופן כללי: קלטיב – 1 כמוסה 3 פעמים ביום לפני הארוחה.
למידע נוסף ולהדרכה 03-5399000
ארטישוק ירושלמי גזים – ארטישוק ירושלמי גורם להמון גזים, אפילו יותר משעועית. לאדם שלא רגיל לאכול ארטישוק ירושלמי מומלץ לאכול בהדרגה שימוש בהדרגה.
המזונות שמעודדים גזים הינם:
- קטניות כמו: שעועית, אפונה, חומוס, פול. מומלץ להחליף את מי ההשריה כמה פעמים למניעת גזים, ולהשרות לפחות ל-12 שעות. רצוי לסנן את הקטניות ולהרתיח אותן במים נקיים. לסנן שוב ורק אחר כך לבשל אותן.
- ירקות ממשפחת המצליבים, כמו בצל, תפוח-אדמה, צנון, קולרבי, כרוב, כרובית וגם ארטישוק וארטישוק ירושלמי שעלול לגרום לגזים לבעלי קיבה חלשה.
- לחמים שונים שמכילים סובין או חיטה מלאה.
- שתיה מוגזת של מיצים, קולה ובירה. רצוי להימנע גם מקפה ויין.
- מומלץ להפחית את מוצרי החלב המכילים כמות גדולה של לקטוז, כמו גבינה לבנה. עדיפות לגבינות קשות, שמכילות פחות לקטוז.
נמנע מגזים בדרכים הבאות: ללעוס היטב את האוכל, לשתות נוזלים ולאט , להימנע משתיית משקאות מוגזים, להימנע מלעיסת מסטיק, לאכול ארוחות קטנות, להימנע מאכילת מזונות שגורמים לגזים כפי שציינו.
תרופות סבתא לגזים: לשתות הרבה חליטות של ג'ינג'ר או זרעי שומר
לקריאה נוספת: גזים בבטן
שאלות נוספות בנושא: ארטישוק ירושלמי גזים
- גזים שבוע 40
- כאב בטן לאחר ארוחה
- גזים אחרי לידה
- הורדת נפיחות בבטן
- כיב קיבה גזים
- גזים חזקים
- טיפול בבעיית גזים
- גזים מסריחים לתינוק יונק
- גזים לפני מחזור
- קוליטיס גזים
- קמומיל כאבי בטן
- נפיחות בבטן וכאבים
- כיב קיבה תסמינים
- גזים חמים
- איך מקלים על נפיחות בבטן
- זרעי פשתן גזים
- תולעים במעיים מבוגרים תסמינים
- גזים סימילאק
- גזים כאבי גב
- שלשול כתוצאה מאנטיביוטיקה