האם ארטישוק ירושלמי עושה גזים? מהם המזונות המעודדים גזים המערכת העיכול? כיצד נמנע גזים? האם יש תרופות סבתא לגזים?
אופן השימוש:
מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה.
אופן השימוש באופן כללי: קלטיב – 1 כמוסה 3 פעמים ביום לפני הארוחה.
למידע נוסף ולהדרכה 03-5399000
ארטישוק ירושלמי גזים – ארטישוק ירושלמי גורם להמון גזים, אפילו יותר משעועית. לאדם שלא רגיל לאכול ארטישוק ירושלמי מומלץ לאכול בהדרגה שימוש בהדרגה.
המזונות שמעודדים גזים הינם:
- קטניות כמו: שעועית, אפונה, חומוס, פול. מומלץ להחליף את מי ההשריה כמה פעמים למניעת גזים, ולהשרות לפחות ל-12 שעות. רצוי לסנן את הקטניות ולהרתיח אותן במים נקיים. לסנן שוב ורק אחר כך לבשל אותן.
- ירקות ממשפחת המצליבים, כמו בצל, תפוח-אדמה, צנון, קולרבי, כרוב, כרובית וגם ארטישוק וארטישוק ירושלמי שעלול לגרום לגזים לבעלי קיבה חלשה.
- לחמים שונים שמכילים סובין או חיטה מלאה.
- שתיה מוגזת של מיצים, קולה ובירה. רצוי להימנע גם מקפה ויין.
- מומלץ להפחית את מוצרי החלב המכילים כמות גדולה של לקטוז, כמו גבינה לבנה. עדיפות לגבינות קשות, שמכילות פחות לקטוז.
נמנע מגזים בדרכים הבאות: ללעוס היטב את האוכל, לשתות נוזלים ולאט , להימנע משתיית משקאות מוגזים, להימנע מלעיסת מסטיק, לאכול ארוחות קטנות, להימנע מאכילת מזונות שגורמים לגזים כפי שציינו.
תרופות סבתא לגזים: לשתות הרבה חליטות של ג'ינג'ר או זרעי שומר
לקריאה נוספת: גזים בבטן
שאלות נוספות בנושא: ארטישוק ירושלמי גזים
- כאבי בטן מה לשתות
- בחילות כאבי בטן גזים
- כיב קיבה הליקובקטר
- נפיחות בבטן העליונה אחרי האוכל
- פירות שעושים גזים
- גזים קשים
- סויה גזים תינוקות
- גזים שבוע 40
- תסמינים אולקוס
- גזים טחורים
- אולקוס ילדים
- קנדידה גזים
- נפיחות בבטן וגזים
- גזים סרטן המעי הגס
- גזים רבים בבטן
- גזים נוטרילון
- גזים נפיחות במערכת העיכול
- גזים עם ריח
- גזים מסריחים במיוחד
- כאב בטן לאחר ארוחה