כיב קיבה מה לאכול

מה הגורם לכיב קיבה? מה מותר לאכול בזמן כיב קיבה ?מה אסור לאכול כשיש אולקוס?

אופן השימוש:

מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה.
אופן השימוש באופן כללי: קלטיב – 1 כמוסה 3 פעמים ביום לפני הארוחה.

למידע נוסף ולהדרכה 03-5399000

הגורם לכיב קיבה הינו פגיעה ברירית שנמצאת בדופן הקיבה ומאפשרת לחומצת הקיבה ולאנזימים לעכל אותה. הסימפטומים של אולקוס הם צריבה ו/או כאבים אחרי הארוחה, נפיחות, גזים, בחילה וחובר תיאבון. לפעמים מופיעים כל הסימפטומים ולעיתים רק חלקם. ניתן לדעת אם סובלים מכיב קיבה ע"י בדיקת נשיפה שבודקת האם נמצא חיידק ההליקובקטר שגורם לתהליך דלקתי ברירית והורס את הרירית. ניתן לבדוק אם סובלים מכיב קיבה גם ע"י צילום רנטגן או בדיקת אנדוסקופיה.
סטרס ולחץ נפשי, יכולים גם לגרום לכיב קיבה. הסטרס פוגע באספקת הדם והחמצן למערכת העיכול ולדופן הקיבה. לכן יש לזהות את גורם הלחץ ולמצוא דרכים לצמצמו.

כיב קיבה (אולקוס) – מה מומלץ לאכול בזמן כיב קיבה? לתזונה יש תפקיד חשוב בשיקום הרירית. כיב קיבה זהו פצע פתוח  בתוך הקיבה וכל מזון שנכנס לקיבה בא במגע עם הפצע. לכן, בזמן שסובלים מכיב קיבה מומלץ לאכול ארוחות קטנות כל כמה שעות, ולשמור על דיאטה מאוזנת שכוללת מרקים סמיכים, דייסות, ירקות מאודים, אבוקדו, בננות, ג'ינג'ר, דגנים מלאים, מיץ מכרוב, אלוורה, תה שומר וקמומיל. בנוסף, מומלץ להגביר שימוש בתבלינים כמו כורכום, קינמון וג׳ינג׳ר, המסייעים לפעילות אנטי דלקתית. רצוי להקפיד גם על צריכה יומית של שמן זית (לא מחומם(.

המזונות שמומלץ להימנע מהם בזמן אולקוס: מאכלים חריפים, מטוגנים או מלוחים, פירות הדר ומיצים מפירות הדר, קפה שחור ומשקאות מוגזים אשר מעלים את רמת החומציות בקיבה. מזונות שהינם קשים לעיכול, מזונות עתירים בשומן או מוצרי בשר

לקריאה נוספת: אולקוס

שאלות נוספות בנושא: כיב קיבה מה לאכול