קוליטיס מה מותר לאכול

הסבר מפורט על מחלות

מה זה קוליטיס? מהם התסמינים של קוליטיס? כיצד מאבחנים קוליטיס? מה ההבדל בין קוליטיס לבין קרוהן? מה מותר לחולי קוליטיס לאכול?

אופן השימוש:

מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה.
אופן השימוש באופן כללי: קלטיב – 1-2 כמוסות 3 פעמים ביום לפני הארוחה.
למידע נוסף ולהדרכה 03-5399000

קוליטיס היא דלקת שפוגעת ברירית של המעי הגס בחלקו או לכל אורכו. הסיבה של הקוליטיס היא בדרך כלל גנטית, אולם ישנם גם גורמים סביבתיים כמו חיידקים שנמצאים במערכת העיכול.
התסמינים של הקוליטיס מתבטאים בשלשול, כאבי בטן, חום, ירידה במשקל, אנמיה וחולשה עקב אובדן דם.
דרכי האבחון לקוליטיס הינן בדרך כלל ע"י בדיקת דם, בדיקת צואה או צילום רנטגן או בדיקת CT.
ההבדל בין קרוהן לבין קוליטיס –  בקרוהן הדלקת מופיעה בכל חלקי מערכת העיכול, החל מחלל הפה ועד פי הטבעת, בעוד שבקוליטיס הדלקת מופיעה במעי הגס    .

קוליטיס – מה מותר לאכול?

  • בזמן התקף קוליטיס מומלץ להתבסס עלתזונה דלת סיבים 'על מנת שלא לגרום לגירוי במערכת העיכול.
  • יש להימנע מאכילת דגנים מלאים, קטניות, חלב ומוצריו, אוכל מטוגן או מתובל (חריף בעיקר), גלוטן, אגוזים, זרעים, משקאות מוגזים, אלכוהול, קפאין, מזונות מעובדים, שומן טרנס, סוכרים, ואף ירקות ופירות טריים. יש להקפיד על אכילת מנות קטנות.
  • מומלץ לאכול מזון קל לעיכול כמרק עוף צח, אורז לבן, שומר, פירה, עוף מבושל או דג. רצוי להעדיף מזון שעבר ערבול בבלנדר. בזמן התקף קוליטיס מומלץ להעדיף מזון נוזלי ומבושל (כדוגמת מרקים) ונטול סיבים, כדי לא להחמיר את ההתקף. בנוסף, ניתן לצרוך מיץ גזר מסונן. רצוי להתבסס על תזונה צמחית, אך כדי להימנע מריבוי סיבים תזונתיים יש להעדיף פירות וירקות מאודים, או מבושלים.
  • שלא בזמן התקף מומלץ לחולי קוליטיס לאכול מיגוון פירות וירקות טריים ומבושלים, דגנים מלאים וחלבונים מהצומח. מומלץ להימנע ממוצרי חלב, מחיטה, מחלבונים מהחי, מממתיקים מלאכותיים, מקפאין, מאלכוהול, מצבעי מאכל ומחומרים משמרים.

לקריאה נוספת: קוליטיס

שאלות נוספות בנושא: קוליטיס מה מותר לאכול

דילוג לתוכן