חוסר תיאבון

הסבר מפורט על מחלות

חוסר תיאבון, מתרחש לפחות פעם אחת בחיים לכל אדם. הגוף שלנו הוא חכם ומסוגל לתקן את עצמו, כך שהפסד לטווח הקצר של חוסר תיאבון רע לא יקרה דבר. אבל הסירוב השיטתי לתקופה ארוכה של זמן, תהיה השפעה מאוד שלילית על הגוף, יכול לגרום ל"רעב" של כל האיברים והרקמות, כולל המוח.

אופן השימוש:

מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה.
למידע נוסף ולהדרכה 03-5399000

  • ירידה במשקל
  • דיכאון
  • חוסר תיאבון, מכונה ברפואה כאנורקסיה, יכול להיגרם על ידי מחלות שונות. חלק מהתנאים עשויים להיות זמניים והפיכים, למשל, אובדן התיאבון המשפעות מתרופות. חלק מהתנאים עלול להיות חמור יותר, למשל, תרופות נגד סרטן.
  • תיאבון נורמלי (בריא), יכול להיות ולא אצל כולם. ברוב המקרים, אנשים סובלים מהפרעות אכילה ואחרים מתת-תזונה או אכילת יתר. עם זאת, הסימנים החיצוניים: רזון מוגזם והשמנת יתר – אינן הבעיות היחידות. הפרה של תיאבון – אזעקה שמצביעה על שינויים גדולים בגוף. בשנים האחרונים, במקרים של חוסר תיאבון, ירידה במשקל לא מבוקרת, אשר יש לה השפעה שלילית על הבריאות.

כדי להבין עד כמה מסוכן לאדם להיות בחוסר תיאבון ירוד, חשוב להבין את הצורך לאכילה. מזון – קשור לגוף האדם והסביבה. בנוסף, הוא מבצע מספר פונקציות חשובות: פלסטיק, כוח, בטיחות, פיקוח ביולוגי והסתגלות לפיקוח במעורבת ברבייה ובניית תאים חדשים, משמש כדי לכסות את העלייה של אנרגיה, להגדיל את ההתנגדות למחלות, לקחת חלק ביצירת אנזימים והורמונים, לתרום לתפקוד התקין של מערכות הגוף השונות.

יש תכונה נוספת של המזון – איתותים, מוטיבציה, אשר מצטמצמת למטרת גירוי התיאבון. הרצון לאכול מתרחש כאשר יש ירידה בריכוז של חומרים מזינים בדם. במילים אחרות, הוא מסדיר את צריכת רמת התיאבון כוללת הדרוש: חלבון, שומן, פחמימות, ויטמינים ומינרלים.

החלק במוח (היפותלמוס) ממוקם בשני מרכזים, אשר אחראים על תחושת שובע ורעב. ירידה ברמת סוכר בדם, נותנת את האותות שהגוף זקוק לחומרים מזינים, ואילו הזרימה של החומר הפעיל (כולציסטוקינין) הדם מצביעה על רוויה. לפיכך, אובדן התיאבון יכול לשבש את האיזון התזונתי – איזון ראוי של חומרים מזינים בגוף, כולל חיוניים (חלבונים, ויטמינים, מינרלים).

עם התזונה מאוזנת מתאימה לכל מין, גיל, עיסוק ומשקל של האדם. לפיכך, תזונה וגם תיאבון ילדים שונים מהתזונה של ילדי בית ספר ותלמידים. והאוכל של מבוגרים, בהתאם לסוג של פעילות צריך להביא בחשבון את המאמץ הפיזי או הנפשי שהושקע בעבודה. כמו כן, חשוב לקחת בחשבון כמה תכונות של כוח של האנשים המבוגרים בכוח לאחר תקופת שיקום, במהלך הריון, וכו '

אם לילד אין תיאבון, תינוק יכול לקבל פחות מבחינה ביולוגית חומרים שהם אבות המזון, ויטמינים, מאקרו ומייקרו אלמנטים הכרחיים לצמיחה והתפתחות תקינים. תיאבון ירוד לסטודנטים ולאנשים עם פעילויות נפשיות מפחית את פעילות המוח. על ידי הפחתת התיאבון של מי שעוסקים בעבודה פיזית עייפות ניכרת. תשישות, חולשה, סחרחורת, נמנום – כל ההשלכות של חוסר התיאבון.

סירוב לאכול במשך זמן רב, יכול לגרום למחלה קשה – אנורקסיה. המחלה מתבטאת אובדן חלקי או מלא של תיאבון הנגרם על ידי ההפרעות פסיכוטיות. במהלך המחלה בחולה להוטה לתקן את "ההגזמות" של הדמות. במצב של הזנחה, אנורקסיה מתרחש ניוון שרירים, נצפתה הפרעה של מערכת השלד והשרירים, משבשת את התפקוד של כל מערכות והעבודה של איברים בודדים. במידה וחוסר התיאבון נמשך הרבה זמן המצב עלול להוביל לאי ספיגת מזון בגוף באופן טבעי.

דילוג לתוכן