טיפול בהתקף קוליטיס

הסבר מפורט על מחלות

איך מטפלים בהתקף קוליטיס?

אופן השימוש:

מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה.
אופן השימוש באופן כללי: קלטיב – 1-2 כמוסות 3 פעמים ביום לפני הארוחה.
למידע נוסף ולהדרכה 03-5399000

טיפול בהתקף קוליטיס ניתן כתלות בדרגת החומרה של ההתקף. הטיפול עשוי לכלול תוספי תזונה או תרופות נוגדות דלקת, הרפיית מתח (ע״י מדיטציה, יוגה או דיקור סיני) ועל ידי תזונה נכונה. בזמן התקף קוליטיס מומלץ להתבסס על תזונה דלת סיבים על מנת שלא לגרום לגירוי במערכת העיכול.

הימנעות ממזון מן החי תסייע לגוף להחלים ממצבים דלקתיים. בזמן התפרצות הדלקת חשוב להפחית בצריכת מזונות הגורמים לגירוי מערכת עיכול כמו מזונות היוצרים חומציות כמו פרי הדר, עגבניות, חצילים ומוצרי חלב. בנוסף חשוב להגביר שתיית מים עקב שלשולים. חשוב להקפיד על צריכת חלבון ממקור צמחי ויש להימנע מאכילת דגנים מלאים, קטניות, גלוטן, חלב ומוצריו, בשר, אוכל מטוגן, מתובל (חריף בעיקר), מזון עתיר שומן, אגוזים, זרעים, משקאות מוגזים, אלכוהול, קפאין, מזונות מעובדים, שומן טרנס, סוכרים וירקות ופירות טריים. יש להקפיד על אכילת מנות קטנות.

בזמן התקף קוליטיס מומלץ להתבסס על מזון קל לעיכול כמו אורז לבן, מרק עוף צח, שומר, חליטת שומר, קמומיל או נענע, בהמשך ניתן להוסיף ירקות ופירות (רצוי מבושלים כמו תפוחי אדמה – פירה, בטטה וגזר) ,חלבונים מהצומח ודגי ים צפוני אשר עשירים באומגה 3. רצוי להעדיף מזון שעבר ערבול בבלנדר. מומלץ בזמן התקף קוליטיס להעדיף מזון נוזלי ומבושל (כדוגמת מרקים) וללא סיבים כדי לא להחמיר את ההתקף. בנוסף, ניתן לצרוך מיץ גזר מסונן. רצוי להתבסס על תזונה צמחית, אך כדי להימנע מריבוי סיבים תזונתיים יש להעדיף פירות וירקות מאודים או מבושלים.

לקריאה נוספת: קוליטיס

שאלות נוספות בנושא: טיפול בהתקף קוליטיס

דילוג לתוכן