מה אוכלים כשיש כאבי בטן

הסבר מפורט על מחלות

מה רצוי לאכול כדי לא להחמיר כאבי בטן?איזה חליטות מומלצות בזמן כאבי בטן? אילו מזונות לא לאכול בזמן כאבי בטן? כיצד ניתן להקל על כאבי הבטן? האם מותר לאכול אורז בזמן כאבי בטן?

אופן השימוש:

מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה.
אופן השימוש באופן כללי:  קלטיב 1-2 כמוסות, 3 פעמים ביום, 15-30 דקות לפני הארוחה.
למידע נוסף ולהדרכה צרו קשר  03-5399000

 

המזונות שעדיף לאכול כדי להקל על כאבי בטן הינם מזונות שעשירים בסיבים תזונתיים, אשר תפקידם לסייע לפעילות מעיים תקינה למנוע עצירות. בנוסף, תפקיד הסיבים התזונתיים הינו לעכב את ספיגת הסוכר בדם. איך הסיבים התזונתיים מעכבים את ספיגת הסוכר? הסיבים התזונתיים גורמים לעבודת לעיסה מוגברת, ובנוסף הם מגדילים את נפח המזון העובר במעי ויוצרים תחושת שובע.
המזונות שעשירים בסיבים תזונתיים ומקלים על עבודת המעיים ולמנוע את כאבי הבטן הינם: שיבולת שועל, אורז מלא, לחם שיפון, בורגול ושקדים.
כאשר יש כאבי בטן מומלץ לשתות חליטות מרגיעות כמו:

  • קמומיל – פרחי הקמומיל מעודדים הפרשת מיצי קיבה, ומסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול.
  • שורש שן הארי – מסייע לאיזון רמות השומן בכבד ומונע נפיחות וגזים.
  • מנטה – עלי המנטה מסייעים לגוף לשחרר גזים כלואים.
  • לואיזה – עלי הלואיזה מרגיעים את הגוף. כאשר הגוף רגוע, מערכת העיכול עובדת טוב יותר, הנפיחות והגזים יורדים.
  • מרווה – המרווה מרגיעה ומרפה את הגוף, ולכן מערכת העיכול עובדת טוב יותר, ויש פחות נפיחויות וגזים.

בזמן כאבי בטן לא כדאי לאכול ארוחות גדולות וכבדות, ולא מומלץ לאכול מהר או לשתות מים בבת אחת. כדאי להימנע מאכילת ירקות ממשפחת המצליבים, כמו: כרוב, ברוקולי או כרובית. יש להימנע מאכילת קטניות: פול, עדשים, שעועית, חומוס… ולהימנע משתיית ממשקאות מוגזים.

ניתן להקל על כאבי הבטן על ידי אכילת ארוחות קטנות, ושתיית חליטות מצמחי מרפא. תפקיד צמחי המרפא הוא לשפר פירוק וספיגה של המזון, לסייע להפחתת גזים, לחזק את מערכת החיסון ולהקל על העיכול לאחר ארוחה כבדה.

בזמן שסובלים מכאבי בטן מומלץ לשתות מי אורז אשר יסייעו להקל על כאבי הבטן.

לקריאה נוספת: כאבי בטן

שאלות נוספות בנושא: מה אוכלים כשיש כאבי בטן