תזונה וכאבי בטן

הסבר מפורט על מחלות

האם יש קשר בין תזונה וכאבי בטן?

אופן השימוש:

מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה.
אופן השימוש באופן כללי:  קלטיב 1-2 כמוסות, 3 פעמים ביום, 15-30 דקות לפני הארוחה.
למידע נוסף ולהדרכה צרו קשר  03-5399000

 

תזונה וכאבי בטן – בהחלט קיים קשר הדוק בין תזונה וכאבי בטן. כאבי בטן מופיעים כשיש חולשה במערכת עיכול שיכולה להיגרם כתוצאה מהרגלי אכילה ותזונה לקויים. מזון לא מתפרק בצורה תקינה וגורם לתחושת כבדות ונפיחות בבטן. כאב בטן עשוי להיגרם בשל של ארוחות גדולות וכבדות, אכילה מהירה, שתיית מים בבת אחת, אכילת מזונות המגבירים גזים בבטן כמו ירקות מצליבים כדוגמת כרובית, ברוקולי וכרוב, קטניות כדוגמת חומוס, פול ועדשים, ממתקים מלאכותיים כדוגמת סורביטול, המגרה את מערכת העיכול, משקאות מוגזים, מוצרי חלב לרגישים ללקטוז או גלוטן (למי שרגיש). אם כאב הבטן מופיע לאחר צריכת מוצרי חלב או גלוטן יש לבדוק אם קיימת רגישות למוצרים הספציפיים הללו.

מומלץ לשתות חליטת צמחי מרפא כמו ג'ינג'ר, קמומיל, קינמון, שורש שן ארי, נענע או שומר המשפרים פירוק וספיגה של המזון, מסייעים להפחתת גזים ומחזקים את מערכת העיכול ומקלים מאוד לאחר ארוחה כבדה, וכך גם מיצים טבעיים טריים ואורגניים מתרד ומלפפון או אננס המורידים נפיחות בבטן. בנוסף, מומלץ להעדיף מזונות מלאים העשירים בסיבים תזונתיים כדוגמת שיבולת שועל, אורז מלא ולחם שיפון על פני מזונות מעובדים כמו קמח לבן וסוכרים. רצוי להוסיף לתזונה היומית פרוביוטיקה אשר משפרת את תנועתיות המעי.

לקריאה נוספת: כאבי בטן, נפיחות בבטן, גזים בבטן

שאלות נוספות בנושא: תזונה וכאבי בטן

דילוג לתוכן