סוגי שלשול

הסבר מפורט על מחלות

אילו סוגי שלשול קיימים ובמה הם מתאפיינים?

אופן השימוש:

מומלץ להגיע לקליניקת טבעוני לאבחון, התייעצות וטיפול טבעי כולל תזונה,

אופן השימוש באופן כללי: קלטיב – 1 כמוסה 3 פעמים ביום לפני הארוחה למידע נוסף ולהדרכה 03-5399000

סוגי שלשול:

  • שלשול אוסמוטימתרחש כאשר במצב של תת ספיגה, חומרים מסוימים כמו סוכרים, מלחים על בסיס מגנזיום, עודף פחמימות שלא מתעכלות בגלל חוסר אנזימים, חוסר באנזים לאקטז – המפרק לקטוז, ממתיקים כמו סורביטול, מלטיטול ומניטול, עודף ויטמין C ופירות וקטניות מסוימים אינם מתפרקים כראוי ונספגים לזרם הדם, ובמקום מצטברים במעיים ומושכים אחריהם כמויות גדולות של מים, זהו מצב הגורם שלשולים. בספיגה לקויה שומנים הנותרים במעי הגס יכולים לגרום להיווצרות מים בצואה.
  • שלשול מפרישמתרחש כאשר המעי הדק והמעי הגס מפרישים מלחים ומים אל תוך הצואה. מצב זה יכול לנבוע מהרעלת מזון, תרופות, תכשירים משלשלים או גידולים מסוימים שעלולים לגרום שלשול עם הפרשות.
  • שלשול תפליטימתייחס לנוכחות של דם ומוגלה בצואה. שלשול זה נובע ממחלות מעי דלקתיות, כמו מחלת קרוהן, קוליטיס כיבית או זיהומים.
  • שלשול הנגרם ממעבר מהיר של המזון דרך המעי. אם המזון עובר יותר מדי מהר דרך מערכת העיכול, אין מספיק זמן לנוטריינטים החיוניים ולמים להיספג. מצב זה יכול להיגרם כתוצאה ממחלות כמוסוכרת או בעיות במחזור.
  • שלשול עקב זיהוםיכול להיגרם ע"י זיהום פרזיטי או עקב בעיות אוטואימוניות כמו מחלות מעי דלקתיות: מעי רגיז IBS, קרוהן וקוליטיס, שחפת, סרטן המעי הגס ועוד.

לקריאה נוספת: שלשול, קרוהן, קוליטיס, סרטן המעי הגס, סוכרת, מעי רגיז

שאלות נוספות בנושא: סוגי שלשול

דילוג לתוכן